Så söker du bostad

Så här söker du lägenhet hos oss

Registrera dig
För att kunna göra intresseanmälningar på lediga lägenheter måste man registrera sig i vår bostadskö. Det gör man genom att klicka på ”Registrera dig här” (Mina Sidor (vfab.se)). Registrering i vår bostadskö kan man göra från och med det år man fyller 18 år. Man får en (1) köpoäng per dag räknat från registreringsdagen. Här finns vår hyrespolicy; Uthyrningspolicy - Vadstena Fastighets AB (vfab.se)

Publicering av lediga lägenheter
Huvudregeln är att alla lediga lägenheter publiceras här på vår hemsida (www.vfab.se ). Vi förbehåller oss dock rätten att undanta lägenheter från att publiceras. Lägenheterna publiceras i regel från fredag till torsdag (6 dagar).
De lediga lägenheterna fördelas efter sökandes köpoäng.

Intresseanmälan
När du hittat en lägenhet du är intresserad av att söka behöver du vara inloggad och därefter göra en intresseanmälan. Du kan göra max fem intresseanmälningar samtidigt och du kan se alla dina intresseanmälningar på Mina sidor.

Erbjudande om visning
När lägenheten tas bort från hemsidan får de fem personer med högst köpoäng ett erbjudande om visning. Detta skickas ut via e-post och som ett meddelande på Mina sidor.

Tilldelning av lägenhet
Om det är flera som tackat ja till lägenheten går erbjudandet till den med högst köpoäng. Skulle den personen av någon anledning inte teckna kontrakt på lägenheten går erbjudandet vidare till den personen med näst högst köpoäng, och så vidare. För att kunna teckna ett hyresavtal hos Vadstena Fastighets AB måste man vara myndig, det vill säga ha fyllt 18 år.

trad_vid_vattenbrynet